fbpx
Durf jij de liefde aan, ben je op zoek, of voel jij angst?
Blog

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Hoe loopt mijn (bindings) angst niet uit de hand?

Angst sluit alle deuren

Daar stond hij dan. In my Face. Ik kon er niet meer omheen, er niet meer onderuit. Ik wilde de deur in zijn gezicht dicht sodemieteren. Niks aan het handje. De weet-ik-veel-hoeveel rode rozen zijn vast voor veel meisjes een droom. Voor mij niet. Althans, in mijn dromen wel. Als het erop aan komt niet. Al probeer ik het heus wel. Maar damn, wat is het soms allemaal lastig, die liefde.

Wat ik wil?

 

Ik wil de Eiffeltoren en eindeloze knuffels en hartstochtelijke romantiek op eindeloos hoge hakken in een zachtroze fluffy bontjas, maar eigenlijk ook snelle sneakers en een vrij, zorgeloos leven vol wilde avonturen in een ripped jeans.
Ik wil de zomer, totdat de temperaturen daadwerkelijk boven de 20 graden stijgen. Dan vind ik het te warm.
Ik wil McDonalds eten, maar zonder die triljoen in het kwadraat calorieën. Oké, dat is denk ik vrij normaal. Maar ik probeer een punt te maken.

En ik wil misschien best hoor, dat er een man voor mij zorgt, maar fuck-even-gauw-off, en waag het niet om die boodschappen uit mijn handen te trekken. Krachttraining is de basis. Strong is the new pretty.

Het lijkt alsof we ons geduld verliezen: we willen dat alles onmiddellijk geregeld wordt. Maar niets bevredigt écht meer in een wereld die nog sneller is dan Usain Bolt.
Nog nepper dan de relatie van Melania en Trump. En nog oppervlakkiger dan de Instagramfeed van menig Beauty Blogger. En nee, ik acht mezelf niet veel beter. Ik volg de meute gewoon hoor. Steeds verder weg van mezelf.

There are plenty of obstacles in your path. Don’t allow yourself to become one of them”

veeg het stof van je dromen

Durven; je niet door angst of onzekerheid laten tegenhouden. Twijfelen, weifelen, wagen.

Ik stelde het mij voor. Hij en ik. Samen. Hij in mijn bed. Samen wakker worden. In mijn comfort zone. In mijn veilig gecreëerde haven, waar ik zo hard voor heb moeten vechten om deze aan te leggen. Ieuww, mensen. Spaansbenauwd. Ik herinner mij de tranen, het verdriet, de gekte die bezit van je neemt bij wantrouwen en overspel. Stomme relaties. Bijna comateuze toestand inmiddels.
Oké, adem in, adem uit. Zoals je geleerd hebt tijdens ademhalingstherapie. (Niet lachen, dat heb ik dus écht gehad)

Ik besloot dat het nog geen tijd was om mij over te geven. Aan meneer Valentijnsdag-op-een-doodnormale-dag-in-mei.
Of aan de liefde.
Hoe lang zal het duren voordat je uiteindelijk definitief de deur sluit voor liefde? Omdat de kilte en eenzaamheid te pijnlijk zijn om te voelen, te beleven, te ervaren?

Is dit nu bindingsangst? Of verlatingsangst?
En wat heeft dat voor effect op mijn dochter?

30 jaar later…
Ergens een keer tussen juli en oktober zal ze mij komen bezoeken, dan is het namelijk pruimentijd. Ze zal er grapjes over maken met haar man. Haar kinderen zullen mokkend meegaan. Naar die oude zuurpruim die hoognodig ‘een beurt nodig heeft’.

Oké, au. Ik heb nog gevoel. Ik ben nog op tijd. Ik wil het goede voorbeeld geven en in staat zijn liefde te geven, maar ook te ontvangen. Ik ga het stapje voor stapje aandurven. Voor haar. Voor mijn kleinkinderen.

Ik hoor ze spelen in één van de kamers. ‘Houd de dief’.
Ze komen aangerend.
Eén van de kleinkinderen geboeid met roze pluche handboeien.
Oh Hell YES, deze zuurpruim weet van wanten.

Volg jij?
Iedereen verdient liefde en geborgenheid. Start vandaag nog met jezelf dit mooie geluk te gunnen. Ik deel even twee linkjes van de sites die ik tot nu toe het best vind. Want even eerlijk: 1. waar vind je tegenwoordig die man? En 2. zo ziet hij de verlegen lach niet, die gepaard met een knalrood hoofd terwijl ik minstens 105 keer zijn profielfoto bekijk. 3. Wat ben ik toch een loser. Help, dit komt nooit goed.

Parship
E-Match

Heb jij die date te pakken? Vergeet dan vooral niet deze even te bestellen. Safety First.

Een relatie of liefde herkennen, en krijgen. Liefhebben. Maar wat als je alleen angst voelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: