fbpx
Komkommermasaker voor de droge en verbrande huid
Beauty

Komkommermasker: direct resultaat voor een droge of verbrande huid

Komkommer masker

Ik ben in het verkeerde land geboren. Misschien niet letterlijk. Die zon, ik aanbid haar, ik bloei op. Alsof ik ontwaak. (Nooit helemaal overigens. Lees: sterrenbeeld vis. Ver weg in mijn ‘eigen wereldje’ is verreweg mijn liefste-lievelingsplek)

Maar, onder die ronde, warme bal, vitamine D absorberend is toch wel favo plek twee.
Dat smeren trouwens… tja, dat gaan nog wel eens mis. Gevolg? Een pijnlijke droge of verbrande huid.
Herkenbaar? Gelukkig doe je daar heel snel iets aan met dit overheerlijke masker. Én helemaal natuurlijk. Dus geen onnodige parfum-parabenen-onzin toegevoegd. I love it. 

Komkommer is niet alleen goed voor de lijn, maar heeft ook een kalmerende en genezende werking op de huid en wordt daarom vaak gebruikt in beautyproducten. Zo verkoelt het je huid bij verbranding door de zon, reinigt het je gezicht van vuil en zegt het een vette huid vaarwel. Ontdek wat het groene wondermiddel voor jou kan betekenen, met het onderstaande zelfgemaakte gezichtsmasker van komkommer.

Ingrediënten

• 1 komkommer
• 3 eetlepels yoghurt
• Een beetje citroensap

Schil de komkommer en snijd deze dan doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer vervolgens in stukjes en stop die in een blender of pureer ze met een staafmixer.  Voeg de eetlepels yoghurt en het beetje citroensap aan toe en mix dit samen, totdat er een glad mengsel ontstaat.

Smeer het komkommermasker op je gereinigde gezicht. Laat het gezichtsmasker ongeveer 10 minuten inwerken en spoel het daarna af met warm water.

Het komkommermasker is trouwens uitermate geschikt als je een vette huid hebt. De komkommer zorgt er namelijk voor dat je poriën gaan samentrekken, waardoor je huid zacht en glad zal aanvoelen.

Sluit je beautyritueel af met een heerlijke dag- of nachtcrème.  Dat voelt verfrissend hè?

 

Komkommermasker voor de droge, pijnlijke of verbrande huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: