fbpx
Waar ik mij aan kan ergeren en wat eraan te doen
Blog

10 dingen waar ik mij scheel aan kan ergeren

Ergeren…

Het bloed stroomt naar mijn hoofd. Vanuit mijn tenen ja. Soms, heel soms, irriteert het mij zelfs dat ik mij zo ergens aan kan ergeren. Maar men… Het ongeduld dat langzaam door je aderen kruipt. Eigenlijk toch een prachtig iets. Lekker on fire zullen we maar zeggen. Waar ik mij het meest aan kan ergeren. Ik ga het je vertellen.

Alledaagse, soms onvermijdelijke irritante ergenissen. De één groter dan de ander.

Als je je niet bewust bent van je eigen scherpe kantjes, maak je het jezelf moeilijk.

Hartstikke praktisch, dat ergeren

Jep, hartstikke praktisch dus, je eens flink ergeren ergens aan. Het zorgt ervoor dat je jezelf leert kennen, zelfinzicht vergaart of geconfronteerd wordt met je eigen minpunten, onzekerheden en zwakheden. Dit laatste zorgt er weer dat je alleen maar kunt groeien als je er iets mee doet. The sky is the limit. Dus ga ervoor.

Ergernissen vertellen je iets

Huh? Hoe dan. Nou zo: ergernissen vertellen:

  • iets over je gemoedsgesteldheid op dat moment
  • dat jij eigenlijk vindt dat iemand moet zijn/denken zoals jij
  • ‘dit is teveel van het goede’
  • de relatie die je met iemand hebt
  • je dat je boos bent, omdat iemand iets doet wat jij diep van binnen misschien ook wel graag zou willen doen / durven
  • je iets over je aard

10 dingen waar ik mij echt aan kan ergeren

1. Techniek dat niet mee wilt werken
Ken je dat, een laptop die blijft hangen. Wi-Fi dat niet laadt. Netflix dat een foutmelding geeft. Adem in. Adem uit. En herhaal. Als een mantra ja.

2. Natte sokken
Ik kon mij hier zo aan ergeren én het irriteerde mij mateloos, gewoon dikke-vette-dubbelop-op-en-top-woede: zonder waarschuwing mét je sokken in een natte vloer gaan staan, nadat er iemand gedoucht had.

3. Slome autorijders
Je hoeft echt geen Max Verstappen capriolen uit te halen, maar invoegen met 60 Km per uur…  de snelweg op? Come on! Levensgevaarlijk én bloedirritant.

4. ‘Me’, ‘na’ horen zowieso in deze lijst
Ik ga zoenso / sowiezo {echt WTF} nog even na men moeder.
Juist.

5. Lege schappen in de supermarkt
IR-RI-TANT eersteklas. Het kostte je drie uur om te bedenken waar je trek in had. Now what?

6. Een treuzelend kind terwijl je haast hebt
Er bestaat niets op de wereld dat je geduld harder kunt testen dan een peuter. Schiet nou eens op!

7. Een rommelig huis
Op den duur erger zélfs ik mij eraan. Een opgeruimd huis. Een opgeruimd hoofd.
Jep, dat is mijn moeder. Ik hoor nu mijn moeder. Maar wel oh zo waar.

8. Wachtwoorden
Dit wachtwoord is niet juist.  Verdomme. Ik had het ergens opgeschreven.
Wachtwoorden.
Hoeveel moeten we er wel niet aanmaken in ons leven? Ik ben al blij dat ik onthoud hoe ik heet. Wat een ellende.

9. Hard werken voor niks, nada , noppes
In welke vorm  dan ook. Die lasagneschotel waar ik een uur op heb staan sloven, maar  de hond nog niet eens op zou eten. Een kind dat amper een blik op het eten werpt. Graag gedaan hè, ondankbaar kreng. Of met werk dat uiteindelijk niet gebruikt wordt. Alsof ik niks beters te doen heb.

10. Al klunzig uit bed komen
Dit is de ergste. Je bed uitkomen en weten: vandaag mislukt alles. Hoe harder je dit probeert te corrigeren, des te meer mislukt. Mag ik naar bed? Morgen weer een dag.

Wat is jouw absolute nummer één ergernis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: