fbpx
Meer zelfvertrouwen met deze tips. Raak je onzekerheden kwijt en houd van jezelf
Blog

Soms mis ik je. Al ben je niets meer dan een illusie.

“Babes supporting Babes”

Een kleine glimlach wel. Ik vind het een prachtig streven. Ik kan niet anders zeggen. In een ideale wereld kunnen wij deze zoals Beyoncé beweert, inderdaad prima samen regeren. Who runs the world…

Oké, we moeten wel even onze driftbuien kunnen beheersen, onze jaloezie, onze achterdochtigheid, onze hormonen.. Het vergt heel wat zelfvertrouwen om een “Babe supporting Babes” te zijn. En dat is precies datgeen wat miste. Stuk voor stuk. Ieder voor zich. De afgelopen jaren is mijn leven een ware rollercoaster geweest. Tijdens de looping vielen daar heel wat supporting babes uit. Inmiddels rolt mijn rollercoaster rustig uit. Ik heb besloten ze niet verder mee te nemen. En dat is helemaal prima. Meestal.

Zeg gewoon eens ‘nee’ tegen energiezuipers. Lucht op. Ruimt op. En dat geeft weer lucht.

Maar soms… Soms is er ineens het moment dat ik de illusie mis. Ik kijk naar buiten en zie groepen meisjes samen giechelen. Opgedirkt. Waarschijnlijk met een hoopvolle kriebel in de buik. Wat zal de avond brengen? Ik ken het gevoel nog. Alsof je zelf het wiel hebt uitgevonden en de Eiffeltoren op eigen kracht hebt gebouwd. Viva la moi. Aan de andere kant twee miljoen onzekerheden. Je spiegelbeeld wel honderd keer gecheckt. De focus op je imperfecties.

Was ik een supporting babe? Don’t think so. Ik had veel te weinig schijt. En daardoor veel te veel onzekerheden en kopzorgen.

Selfconfidence is the best outfit, rock it & own it!
Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

5 tips met het antwoord op: hoe word ik zelfverzekerd?

Tip 1 – Doe alsof!

Wil je meer zelfverzekerd zijn? Begin dan met te doen alsof!

Mensen reageren op de gedragingen en de houding van andere mensen (lichaamstaal). Als je onzeker bent dan straal je dat uit en de mensen zullen je ook zo behandelen. Hoe word je zelfverzekerd? Gedraag je zelfverzekerd en je zult zien dat de mensen je anders gaan behandelen. Kijk echter uit voor arrogantie!

Tip 2 – Leer van je ervaringen en neem ze niet persoonlijk

Iedereen wordt wel eens afgewezen en het goede nieuws is dat elke afwijzing een les voor je kan zijn zolang je het niet persoonlijk neemt. Hoe word je zelfverzekerd? Door elk gesprek, elke afwijzing te zien als een les en een kans om jezelf te verbeteren.

Tip 3 – Wees voorbereid!

Onzekerheid komt voort uit een twijfel aan je eigen kunnen of eigenwaarde. Wat is er eenvoudiger dan jezelf de beste voorbereiding te geven voordat je jezelf in een uitdagende situatie plaatst? Heb je voldoende zwaarwegende argumenten om je baas te overtuigen dat je recht hebt op die salarisverhoging? Zie je er goed en verzorgd uit (adem fris?) voordat je die onbekende vrouw aanspreekt? Hoe word je zelfverzekerd? Door te weten dat je optimaal bent voorbereid.

Tip 4 – Geloof in jezelf!

Zoals ik hiervoor heb geschreven, komt een gebrek aan zekerheid vooral voort uit een twijfel aan je eigen kunnen of waarden en als jij al niet in jezelf gelooft hoe kan je dan verwachten dat de ander dat wel doet? Hoe word je zelfverzekerd? Geloof in jezelf. Weet wat je kan en wat je niet kunt. Benadruk de eerste en accepteer of werk aan de tweede.

Tip 5 – Werk aan jezelf!

Gebrek aan zelfvertrouwen is een mentale staat die te maken heeft met hoe jij de wereld ziet in relatie tot jezelf. Het goede nieuws is dat dit eenvoudig te veranderen is. Het antwoord op de vraag ‘’hoe word ik zelfverzekerd?’’ is: door vandaag te besluiten jouw beeld van de werkelijkheid te veranderen. Eenvoudig, maar niet makkelijk.

onvoorwaardelijk verwachtingloos
accepterend oordeelloos
vrijheid voelend ruimte gevend

Ik kijk naar mijn peuter-meisje.
Ik kan alleen maar hopen dat jij sterk genoeg bent om niet de concurrentie te voelen- het is geen strijd.
Dat jij zelfverzekerd genoeg bent om te weten dat je een ander niet naar beneden hoeft te halen om jezelf beter te voelen- je bent namelijk altijd goed genoeg.
Dat je BadAss genoeg bent om echt te zijn. En jezelf.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: